Γιάννενα: Ανταπόκριση από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Κατηγορία: 

Μαζικό, μαχητικό και με παλμό ήταν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε και στην πόλη των Ιωαννίνων για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα! Ο κόσμος όπως και σε ολόκληρη την χώρα αψήφησε τις απαγορεύσεις και τις έσπασε στην πράξη. Επιβεβαιώνεται πως όταν υπάρχει μαζικότητα αυτές οι απαγορεύσεις δεν βρίσκουν τόπο να εφαρμοστούν.

Η Φοιτητική Πορεία και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος συμμετείχαν στην συγκέντρωση με πανό και ανακοινώσεις! Τις προηγούμενες μέρες με αφίσες πανό και τρικ καλούσαμε για μαζική συμμετοχή!

Απογοήτευση και διάσπαση σπέρνει η στάση των δυνάμεων του ΚΚΕ που πορεύτηκαν με ξεχωριστό συλλαλητήριο το απόγευμα της ίδιας μέρας! Όλο αυτό το διάστημα οι δυνάμεις του στα πανεπιστήμια (ΜΑΣ) όχι μόνο δεν στήριξαν ενεργητικά την κατεύθυνση της διεξαγωγής μαζικών γενικών συνελεύσεων, αλλά σε κάποιες σχολές αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν πρόταση για διεξαγωγή ΓΣ! Επιλέγουν έτσι να κρατούν αδρανείς τους συλλόγους που ελέγχουν και απλά να τους περιφέρουν ως σφραγίδα μιας που κανείς δεν ξέρει πότε και που συνεδριάζουν για να πάρουν μια απόφαση! Να σημειώσουμε ότι το ΕΚΙ (που και πάλι την πλειοψηφία κατέχουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ) παρότι είναι εργατικό κέντρο όλων των εργαζομένων, στα τελευταία εκπαιδευτικά συλλαλητήρια συμπεριφέρεται ως ακόμη μία σφραγίδα των δυνάμεων του ΚΚΕ αφού για κάποιο λόγο στήριξε μόνο τα απογευματινά συλλαλητήρια!

Ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε είναι αυτός που είδαμε σήμερα! Ακόμα πιο μαζικά με ακόμα περισσότερες Γενικές Συνελεύσεις ο λαός μας μπορεί να μετράει νίκες να σπάει απαγορεύσεις και να καταργεί νόμους!
Συνεχίζουμε!

Διαβάστε επίσης