Για την προκλητική στάση της ΠΚΣ και ΑΦΠ στο ΔΣ στις 15/9

Κατηγορία: 

Την Πέμπτη 15/9 πραγματοποίηθηκε το ΔΣ του ΣΦΝομικής στο οποίο η ΠΟΡΕΙΑ κατέθεσε ψήφισμα καταγγελίας για την απόλυση της Σοφίας Σουλιώτη από το ιδιωτικό σχολείο "Παλλάδιο". Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε, ωστόσο είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ΠΚΣ και η ΑΦΠ ψήφισαν ΛΕΥΚΟ!

Εντύπωση δεν προκαλεί η στάση της ΑΦΠ, η οποία αποτελεί μετάλλαξη της ΠΑΣΠ, φερέφωνο της μνημονιακής πολιτικής, η οποία ζητά "πανεπιστήμια καθαρά από κόμματα και παρατάξεις" που στο παρελθόν χειροκρότησε την Κοσμητεία όταν αυτή κυριολεκτικά "καθάρισε"τη σχολή από τους χώρους των παρατάξεων. Αντιστρατεύεται ανοιχτά αυτά τα δημοκρατικά δικαιώματα και συνηγόρησε στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στην τρομοκρατική απόλυση μιας συνδικαλίστριας.

Ωστόσο, για άλλη μια φορά μας εκπλήσσει δυσάρεστα η στάση της ΠΚΣ, η οποία δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το γεγονός κι επειδή δεν μας εμπιστεύεται δεν θα πάρει θέση. Να θυμίσουμε μόνο ότι η ΠΚΣ στην Νομική στις προηγούμενες εκλογές αρνήθηκε να καταγγείλει τους τραμπουκισμούς της ΔΑΠ, γιατί και τότε "δεν ήξερε το ποιόν αυτών που τραμπούκισε η ΔΑΠ", ενώ μια βδομάδα μετά μαζί με τη ΔΑΠ απέκλειε συνδυασμούς που κατεβαίνουν στις εκλογές(μαζί κι εμάς) από το να έχουν θέση στις εφορευτικές επιτροπές. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι που το γερμανικό κράτος προσφέροντας υπηρεσίες στο αντιδραστικό καθεστώς Ερντογάν έπιανε και αυτόν το καιρό δικάζει τους δέκα αγωνιστές της ΑΤΙΚ η ΠΚΣ πάλι ψήφιζε ΛΕΥΚΟ σε πολλούς συλλόγους, γιατί και τότε "δεν γνώριζε τους κατηγορουμένους", συνηγορώντας στο αντιδημοκρατικό φασιστικού τύπου κυνήγι αγωνιστών-κομμουνιστών. Έτσι και τώρα, απολύεται μια συνδικαλίστρια στον ιδιωτικό τομέα επειδή δεν έσκυψε το κεφάλι στην εργοδοτική τρομοκρατία, επειδή είναι πανταχού παρούσα σε κάθε αγώνα, καθώς και μέλος του σωματείου της και το ΚΚΕ κι η ΠΚΣ ούτε άκουσε ούτε είδε τίποτα.

Η ΠΚΣ και τα "ντούρα, ταξικά, ασυμβίβαστα συνδικάτα" του ΠΑΜΕ μπορεί κάθε βδομάδα "να κατεδαφίζουν τον καπιταλισμό", αλλά δεν μπορούν να πράξουν το αυτονόητο και να καταγγείλουν την εν προκειμένω απόλυση.

Την στιγμή που κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ ετοιμάζονται να φέρουν νέα βάρβαρα μέτρα, με τα οποία μάλιστα υπονομεύεται ανοιχτά το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν και να συνδικαλίζονται, είναι επικίνδυνο δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά να κάνουν τα στραβά μάτια σε περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας, κάνοντας πλάτες ουσιαστικά σε αυτήν την πολιτική.

Ο αγώνας για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα πάει μαζί με τον αγώνα για δημοκρατικά δικαιώματα και σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να βαδίσουν κι οι φοιτητές στο πλάι του λαού για την ανατροπή των νέων μέτρων που έρχονται.

Η ΠΟΡΕΙΑ καταγγέλλει την ΠΚΣ και την ΑΦΠ για αυτή τη στάση τους, καλεί τους Φοιτητικούς Συλλόγους να πάρουν θέση, να καταγγείλουν την τρομοκρατική απόλυση της Σοφίας Σουλιώτη και να απαιτήσουν την επαναπρόσληψη της!

Διαβάστε επίσης