Καταγγελία για τα εκφυλιστικά φαινόμενα ανάμεσα στις δυνάμεις της ΠΚΣ και της ΑΣΦ στη Γενικής Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου Φυσικού

Κατηγορία: 

Ως Φοιτητική Πορεία, καταγγέλλουμε την τραμπούκικου τύπου στάση της Αριστερής Συσπείρωσης Φυσικού στη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου, και ταυτόχρονα τη διαλυτική επιλογή της ΠΚΣ με προσπάθεια τοποθέτησης 3 φορές επί της ίδιας διαδικασίας. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, οι συνάδελφοι από την ΠΚΣ επιδίωξαν να τοποθετηθούν 3 φορές ως παράταξη έμμεσα, καθυστερώντας τη διαδικασία σε μια προσπάθεια επιβολής πολιτικής κυριαρχίας. Παρά το γεγονός ότι είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα κάθε φοιτητή να τοποθετείται στη Γενική Συνέλευση, μπροστά στο διακύβευμα και την άμεση ανάγκη για ενότητα και συσπείρωση όλων των φοιτητών πάνω στα κοινά τους αιτήματα, δε χωράνε μικρό-ηγεμονικές λογικές, ούτε προσπάθειες εδραίωσης και επιβολής ενός πολιτικού σχεδιασμού ερήμην των φοιτητών.
Ταυτόχρονα, τα μέλη της ΑΣΦ (ΕΑΑΚ), επιδίωξαν να αποκλείσουν τους φοιτητές αυτούς από το να τοποθετηθούν, προβαίνοντας σε προπηλακισμούς, ασκώντας βία και ανοίγοντας τον δρόμο για την συμπλοκή των μελών των δύο οργανώσεων, με αποτέλεσμα τα μέλη της ΠΚΣ να αποχωρήσουν από τη διαδικασία και η συνέλευση σχεδόν να διαλυθεί.
Η ίδια συμπλοκή ανάμεσα στις παραπάνω δυνάμεις επαναλήφθηκε την επόμενη μέρα, κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής διαδήλωσης, όπου σε εκτεταμένη κλίμακα, τα μέλη της ΚΝΕ και της ΑΡΑΣ για αρκετή ώρα επιδόθηκαν σε τέτοιες πράξεις βίας, που χρειάστηκαν 2 ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες από τις εκατέρωθεν επιθέσεις!
Τέτοιες τραμπούκικου τύπου ενέργειες, όπως και κάθε άλλη προσπάθεια φίμωσης και αποκλεισμού υπονομεύουν τον αγώνα του φοιτητικού κινήματος, αποσυσπειρώνουν τις Γενικές Συνελεύσεις διώχνοντας τους φοιτητές μακριά από το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και δίνουν άλλοθι και πάτημα στην κυβερνητική προπαγάνδα που επικαλείται τις αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις, με σκοπό να λοιδορήσει την αριστερά, το φοιτητικό κίνημα και τον δίκαιο αγώνα του όλο αυτό το διάστημα.
Το αριστερό-προοδευτικό κίνημα δεν είχε, δεν έχει, και δεν θα έχει ποτέ καμία σχέση με τέτοιες στρατιωτικού τύπου οργανωτικές αντιπαραθέσεις, οι οποίες βρίσκονται πολύ μακριά από τις άμεσες διεκδικήσεις μας και πρέπει να καταγγέλλονται ως αποπροσανατολιστικές και επικίνδυνες. Τη στιγμή που ο αγώνας μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, ενέργειες τέτοιου είδους αποκλιμακώνουν και αποσυσπειρώνουν την προσπάθεια μας.
Ως Φοιτητική Πορεία, πιστεύουμε ότι απαραίτητη δημοκρατική προϋπόθεση για την ουσιαστική λειτουργία μιας γενικής συνέλευσης είναι να εκφράζονται όλες οι απόψεις είτε των παρατάξεων είτε των μεμονωμένων συναδέλφων όπως προβλέπεται στο καταστατικό λειτουργίας του συλλόγου μας και όπως πρέπει να γίνεται στις γενικές συνελεύσεις. Η πολιτική αντιπαράθεση και η πάλη γραμμών μέσα στο φοιτητικό κίνημα γίνεται με επιχειρήματα, όχι με γροθιές. Το μείζον αυτή την στιγμή είναι το δυνάμωμα και η κλιμάκωση του αγώνα μας μαζικά ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα, καθώς και το ξεκαθάρισμα των απόψεων και των κατευθύνσεων επί της ουσίας, μακριά από τέτοιες άγονες αντιπαραθέσεις επί της διαδικασίας των γενικών συνελεύσεων.

Διαβάστε επίσης