Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Νομική ΑΠΘ και το επιχειρούμενο ξέπλυμά της

Κατηγορία: 

Χθες 12/5, όταν η νεοεμφανιζόμενη φοιτητική παράταξη «Φοιτητική Αναγέννηση» (αποτελείται από πρώην μέλη της ΔΑΠ και δεν διαφοροποιείται από τη βασική πολιτική γραμμή της ΔΑΠ) προσπάθησε να αποκτήσει χώρο να παρέμβει, γίναμε όλοι μάρτυρες της τραμπούκικης συμπεριφοράς της ΔΑΠ, η οποία αφού χτύπησε μέλη της Φοιτ. Αν., δεν την άφησε τελικά να στήσει το τραπεζάκι της και να παρέμβει. Σήμερα 13/5 για να ξεπλύνει αυτήν την συμπεριφορά της, δήλωσε στο ΔΣ πως έχει στοιχεία ότι μέλη της Φοιτ. Αν. έχουν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, θέλοντας έτσι να δικαιολογήσει τη στάση της.

Είναι φανερό ότι η ΔΑΠ, μετά τις περσινές διαγραφές μελών της στην Νομική ΑΠΘ, μετά το τελευταίο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στο οποίο η ΝΔ «δημοκρατικά» τη διέγραψε ολόκληρη, δεν πρόκειται να ανεχθεί τους πρώην εσωκομματικούς της αντιπάλους, ιδιαίτερα εν όψει εκλογών, για να μην έχει απώλειες ψήφων προς το μέρος τους. Ωστόσο όταν η αντιπαράθεση αυτή βγαίνει από τα γραφεία τους και πραγματοποιείται σε χώρους του Συλλόγου, με τη ΔΑΠ να τραμπουκίζει, να χτυπά και να καθορίζει ποιος και τι θα παρεμβαίνει και θα κατεβαίνει στις φοιτητικές εκλογές σαν να είναι ο Σύλλογος τσιφλίκι της, αυτό μας αφορά όλους. Καθαρά και ξάστερα εμείς καταγγέλλουμε την τραμπούκικη φασιστική συμπεριφορά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και σας καλούμε να υπερασπιστούμε τον Σύλλογο και τις εκλογές του από τις αυθαιρεσίες της ΔΑΠ.

Επιπλέον, είναι προκλητικό η ΔΑΠ να καπηλεύεται τα δημοκρατικά αισθήματα και να παριστάνει τον πολέμιο της Χρυσής Αυγής. Γιατί είναι και η ΝΔ που έφερε μνημόνια και έσπρωξε τον κόσμο στη φτώχεια και τον φασισμό. Γιατί προώθησε τον εκφασισμό του κράτους και της δημόσιας ζωής, απαγόρευσε και κατέστειλε συγκεντρώσεις. Γιατί είναι η ΝΔ που έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Χρυσή Αυγή, όπως απέδειξαν οι συνομιλίες Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, ενώ μαζί με τη νέα κυβέρνηση «ξέχασαν» να καταδικάσουν την Χ.Α. για τη δολοφονία Φύσσα. Γιατί είναι η ΝΔ που με τη θεωρία των 2 άκρων εξίσωσε τον φασισμό με τους λαϊκούς αγώνες, την αριστερά και τους κομμουνιστές. Ο δικός της κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Δένδιας, μέσα στη Βουλή τον Φλεβάρη υπερασπίστηκε τον δικτάτορα Μεταξά! Γιατί είναι η ΔΑΠ στα ΤΕΙ και στην συνδικαλιστική τους παράταξη την ΔΑΚΕ που έχουν ομολογημένα μέλη της Χ.Α., ενώ μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις σε σχολές ΤΕΙ δεν επέτρεψαν αριστερές παρατάξεις να κατέλθουν στις εκλογές, μόνο και μόνο γιατί είναι αριστερές. Για να μην μιλήσουμε, τέλος, για το προ ολίγων μηνών κυριολεκτικά δολοφονικό χτύπημα τους σε αγωνιστές φοιτητές στο ΑΠΘ.

Οι τραμπουκισμοί τους και η συμπεριφορά απόλυτου εργολάβου της διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών δεν έχουν καμιά σχέση με τους λαϊκούς αγώνες για τα δημοκρατικά δικαιώματα, ενάντια στον φασισμό! Ίσα-ίσα οι δικές τους λογικές αναπαράγουν τον εκφασισμό της δημόσιας ζωής. Γιατί αν πρότινος στη Νομική ΑΠΘ το έπρατταν απέναντι σε πρώην συντρόφους τους, σήμερα και αύριο θα το γενικεύσουν απέναντι στον κύριο εχθρό τους, την αριστερά, σε αγωνιστές και δημοκράτες, στρώνοντας τον δρόμο στον φασισμό.

Υπό αυτήν την έννοια θεωρούμε πως όποια φοιτητική παράταξη από τα «αριστερά», εν προκειμένω η ΠΚΣ (και η κάθε ΠΚΣ) δεν παίρνει θέση με τη δικαιολογία ότι «δε μας αφορούν τα εσωτερικά της ΔΑΠ» και δεν την καταγγέλλει γι' αυτά τα γεγονότα, στην πραγματικότητα βάζει πλάτες στην αντιδημοκρατική λογική της και την αθωώνει.

Τέλος εμείς παλεύουμε καθημερινά για την απομόνωση των φασιστών-ναζιστών. Αν ποτέ εμφανιστούν και στη σχολή μας, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Υπηρετώντας την κατεύθυνση της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, θα μας βρίσκουν απέναντί τους, κόντρα στους τραμπουκισμούς, τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, κόντρα στις αντιδημοκρατικές πολιτικές μέσα κι έξω απ΄ τα πανεπιστήμια, στον αγώνα για την προάσπιση των φοιτητικών κεκτημένων.

Να καταδικάσουμε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της ΔΑΠ και να υπερασπιστούμε το Σύλλογο και τις εκλογές του
 

 

Διαβάστε επίσης