Η ιδιωτική δομή "Ελπίς" αφήνει χωρίς ελπίδα 35 άτομα με βαρύ αυτισμό, πετώντας τα στον δρόμο. Λύση τώρα ζητούν οι οικογένειές τους!

35 ατόμα με βαρύ αυτισμό και οι οικογένειες τους εκπέμπουν sos και καλούν τους υπουργούς Πολάκη και Ξάνθο να πάρουν θέση και να δώσουν άμεση λύση. Η Στέγη Αυτόνομης Διαβίωσης και Εκπαίδευσης Υπερηλίκων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «ΕΛΠΙΣ», στο Λουτράκι, με έγγραφο ενημέρωσε τις οικογένειες των ατόμων με αυτισμό πως τα ίδια πρέπει να απομακρυνθούν μέχρι τις 15/05 καθώς "η Μονάδα αλλάζει διεύθυνση και αντικείμενο δραστηριοτήτων και δεν δύναται να φιλοξενήσει τους συγγενείς σας''. Μάλιστα ζήτησαν να ενημερωθούν για το πότε ακριβώς θα τους πάρουν οι οικογένειες ώστε να προβούν και στην εξόφληση, κάθως κάθε άτομο επιβαρυνόταν για τη διαμονή του με 35€/ημέρα!!!
Και αναφερόμαστε σε ανθρώπους, οι οποίοι χρειάζονται 24ώρες το 24ώρο φροντίδα υψηλού επιπέδου, που να πληρεί όλα τα επιστημονικά κριτήρια, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους για την αντιμέτωπιση των προβλημάτων τους. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι τον Μάϊο, οι άνθρωποι αυτοί πετιούνται στο δρόμο καθώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία δημοσία, μα ούτε καν ιδιωτική δομή που να μπορεί να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες.

Οι ευθύνες βαρύτατες για το Υπουργείο Υγείας, που συνεχίζοντας το έργο όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, παντα με τη σφραγίδα της Ε.Ε., έχει αφήσει ουσιαστικά τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειές τους έρμαια στην ασυδόσια των διάφορων επιχειρηματιών, που μπροστά στο κέρδος, με μια επιστολή, πετάνε στο δρόμο ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα. Είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους ενίσχυσαν τη δράση των μεγαλοεπιχειρηματιών στο χώρο και από την άλλη υποχρηματοδότησαν και υποβάθμισαν δημόσιες δομές. Και όλα αυτά μετά από τις αλλαγές που έφερε το Υπουργείο Υγείας στην ειδική αγωγή τη νέα χρονιά, με το κούρεμα θεραπειών και τη μείωση του προϋπολογισμού κατά 40% στην ειδική αγωγή, αφού προηγήθηκε το πετσόκομμα των αναπηρικών επιδομάτων και τα κουρέματα στα ποσοστά αναπηρίας!

Γονείς και εργαζόμενοι καλούνται να παλέψουν από κοινού ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, προστατεύοντας τα δικαιώματα τους και το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην ασφάλιση, στην περίθαλψη και στη θεραπεία! Ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει πίσω κατακτήσεις και να βάλει εμπόδιο στην πολιτική τους είναι ο δρόμος του αγώνα!
Να δόθει άμεσα λύση στους 35 εξυπηρετούμενους που πετάει στο δρόμο το ''ΕΛΠΙΣ'' και χωρίς καμία νέα οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους.

Παραθέτουμε παρακάτω απόσπασμα από την ανακοίνωση των οικογενειών των 35 εξυπηρετούμενων:
«Εμείς και οι συγγενείς μας ΑΜΕΑ ζητάμε τη στήριξη και τη συμπαράσταση από κάθε σύλλογο ή αρμόδιο φορέα μπορεί να το κάνει. Θέλουμε το πρόβλημά μας να δημοσιοποιηθεί για να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε οι συγγενείς ΑΜΕΑ και για την έλλειψη χώρων διαβίωσης αναπήρων. Τέλος, ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΠΥ να μας προστατεύσει από την ασυδοσία του συγκεκριμένου επιχειρηματία και να βοηθήσει να βρούμε λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Γιατί αν η πολιτεία είχε δημιουργήσει τις απαιτούμενες δομές για ΑΜΕΑ, δεν θα καταλήγαμε έρμαια στα χέρια του κάθε στυγνού και ανεύθυνου ιδιώτη(...) »

Διαβάστε επίσης