Η τρόικα και η ανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαπτίζοντας το κρέας ψάρι, διατηρώντας ατόφιο το πλαίσιο της μνημονιακής εξάρτησης και υποδούλωσης, αντικατέστησε τον όρο τρόικα με τον όρο θεσμούς ή τεχνικά κλιμάκια. Πρόκειται για μια χονδροειδή απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Στις πλάτες του φορτώνονται και νέα βάρη καθώς καλείται να χρυσοπληρώσει πλέον και τα έξοδα διαμονής της τρόικας (ξενοδοχεία κά.) στην Ελλάδα.

Ο Βαρουφάκης μας εξηγεί με ύφος χιλίων καρδιναλίων ότι οι πολιτικές διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών θα γίνονται στις Βρυξέλλες... Τα λεγόμενα «τεχνικά κλιμάκια» θα έρχονται στην Ελλάδα όταν χρειάζεται... θα υπάρχει ένας χώρος δουλειάς τους, ένα ξενοδοχείο, όπου με email θα μεταφέρονται οι πληροφορίες που ζητούν. Εκεί θα πηγαίνουν και οι Έλληνες αρμόδιοι υπάλληλοι όπου θα μεταφέρονται οι πληροφορίες που ζητούν. Μέσα σε ξενοδοχεία με όλα τα κομφόρ οι πολυχρονεμένοι πασάδες της τρόικας.. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να παρουσιάσει τα παραπάνω φαιδρά ως αποκατάσταση της εθνικής αξιοπρέπειας. Σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, τα τεχνικά κλιμάκια δε θα είναι στα υπουργεία και τις υπηρεσίες.

Όπως γίνεται κατανοητό, η συγκυβέρνηση κινούμενη από άλλο δρόμο υποβαθμίζει και απαξιώνει τους εγχώριους θεσμούς -υπουργεία και υπηρεσίες- υπηρετώντας δουλικά την τρόικα όπως άλλωστε και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης