Θεσσαλονίκη: Ανταπόκριση από τη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς

Κατηγορία: 

Με μειωμένη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς. Για ακόμα μια φορά, στη Θεσσαλονίκη, διεξήχθησαν τρεις συγκεντρώσεις, η μία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο, του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου και ορισμένων εξωκοινοβουλευτικών δυνάμεων, μαζί με τον αναρχικό χώρο, στην Καμάρα.
Για μια ακόμα φορά, οι ξεπουλημένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιθυμούσαν μια μαζική κάθοδο στο δρόμο, αλλά μια φιέστα στο μνημείο του Εργάτη(μνημείο που απεικονίζει τον νεκρό Τάσο Τούση, το Μάη του 1936 της Θεσσαλονίκης), δίπλα από το Εργατικό Κέντρο. Για ακόμα μια φορά ροκάνιζαν το χρόνο, με σκοπό να εξαντλήσουν τον κόσμο σε μια πολύωρη συγκέντρωση. Κόντρα σε αυτό το κλίμα, το Μ-Λ ΚΚΕ πορεύτηκε στο δρόμο μαζί με άλλες εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις και Φοιτητικούς Συλλόγους και μαζί με τον κόσμο από τη συγκέντρωση που ακολούθησε, θέλοντας να διαδηλώσει και να μην εγκλωβιστεί σε μια στάσιμη φιέστα.
Συμμετείχε με δικό του πανό, με την κομματική ανακοίνωση, τα υλικά του και το περιοδικό της Πορείας, ενώ στη διαδήλωση κυριάρχησαν τα συνθήματα της πραγματικής τιμής στην Πρωτομαγιά, όπως το «Κόκκινη Πρωτομαγιά, Πρωτοπόρα Εργατιά». Η διαδήλωση αφού κατέβηκε στην Εγνατία, κατευθύνθηκε προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και κατέληξε στο μνημείο του Εργάτη, στο Εργατικό Κέντρο.

Διαβάστε επίσης