Καταγγελία για τον ξυλοδαρμό εργαζομένου στην Πάργα

ΕΡΓΑΣ λογότυπο

Η εργοδοσία ξυλοκόπησε με τσουγκράνα εργαζόμενο σε beach bar, γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα του. Αποτέλεσμα είναι ο 20χρονος εργαζόμενος να βρίσκεται στο Νοσοκομείο!

Μετά την 7ημερη εργασία χωρίς ρεπό, τα 10ωρα, τον εξευτελισμό και την ατέλειωτη πίεση στις γαλέρες της σεζόν, πληθαίνουν και τα περιστατικά των ξυλοδαρμών και της βίας κατά των εργαζομένων που ζητούν…να πληρωθούν για τη δουλειά τους! Για ένα ακόμα καλοκαίρι, η εκμετάλλευση των εργαζομένων στα τουριστικά θέρετρα βρίσκεται στο απόγειο.

Η αντεργατική κυβερνητική πολιτική του νόμου Χατζηδάκη, της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων, η πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, είναι αυτή που στρώνει το δρόμο σε αυτά τα φαινόμενα. Η ίδια η κυβερνητική-κρατική πολιτική που χτυπάει τους εργαζομένους με τα ΜΑΤ, όταν διεκδικούν τα αυτονόητα, αυτή η πολιτική καλύπτει και τους εργοδότες, όταν ξυλοκοπούν οι ίδιοι τους εργαζόμενους τους.

Η ΕΡΓατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να οργανωθούν στα Σωματεία τους, να παλέψουν για τη διασφάλιση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους. Να καταγγείλουν το νέο αυτό περιστατικό εργοδοτικής βίας, να σταθούν στο πλευρό του
20χρονου συναδέλφου μας.

Αντίστοιχα, τα Σωματεία της περιοχής πρέπει να βαδίσουν στο δρόμο του αγώνα, για να δικαιωθεί ο συνάδελφός μας, για να σταματήσουμε αυτά τα φαινόμενα.

Μόνο η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να βάλει φραγμό στην εργοδοτική βία, μπορεί να κατοχυρώσει τα δικαιώματά μας, μπορεί να βάλει φραγμό στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική.

ΕΡΓατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση
Πάργα, 13/07/2023