Καταγγελία Γ.Ράπτη, ασκούμενου δικηγόρου, για παρεμπόδιση από τις αστυνομικές δυνάμεις στη «Μαλαματίνα»

malamatina raptis

Κατά τη διάρκεια της κατασταλτικής επιχείρησης στο εργοστάσιο της “Μαλαματίνας”, για να σπάσει η απεργία των εργατών, η αστυνομία τραυμάτισε 15 άτομα. Ταυτόχρονα, έκανε δύο συλλήψεις, αφού συνέλαβε τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργατοϋπαλλήλων της Μαλαματίνας, Γιάννη Φραγγίδη, καθώς και φοιτητή αλληλέγγυο στους απεργούς.

Ο Γ. Ράπτης, ασκούμενος δικηγόρος, μέλος του Μ-Λ ΚΚΕ και της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Μισθωτών Δικηγόρων, βρισκόταν στο σημείο και με την ιδιότητα του δικηγόρου προσπάθησε να προσεγγίσει τον αλληλέγγυο φοιτητή, που συνελήφθη, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις, καταπατώντας τους νόμους που υποτίθεται ότι υπηρετούν, δεν τον άφησαν.

Ήταν η δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που αν και επέδειξε τη δικηγορική του ταυτότητα, οι αστυνομικές δυνάμεις τον παρεμπόδισαν και τον απώθησαν. Μάλιστα, οι περιφερόμενοι αστυνομικοί προκαλούσαν και ειρωνευόταν δικηγόρους και δημοσιογράφους. Τελικά δεν άφησαν ούτε τη δικηγόρο του Σωματείου να προσεγγίσει τον προσαχθέντα.

Ο ίδιος, στη διαδικτυακή πύλη του Προλόγου, σημειώνει: “Οι ασκούμενοι δικηγόροι μπορούν εξίσου με τους δικηγόρους που κατέχουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος, να παραβρεθούν και να παρέμβουν κατά τη διαδικασία συλλήψεων, να υπερασπιστούν σε τέτοιες στιγμές τα δικαιώματα των θυμάτων της αστυνομικής βίας. Αυτό άλλωστε συνάγεται και από τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων. Καταγγέλλω τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες υλοποιώντας το σχέδιο καταστολής κυβέρνησης και εργοδοσίας, καταπάτησαν μέχρι και αυτές τις διατάξεις που επιτρέπουν στους δικηγόρους….να κάνουν τη δουλειά τους! Είναι φανερή για άλλη μια φορά η μεροληψία της αστυνομίας και των εισαγγελέων, οι οποίοι νυχθημερόν μιλούν για τη νομιμότητα, αλλά εν προκειμένω, την καταπάτησαν με προκλητικό τρόπο, για να περάσουν την πολιτική της σιδηράς πυγμής”.

Διαβάστε επίσης