Μ-Λ ΚΚΕ: Εργατική Πρωτομαγιά, σάλπισμα ταξικής μάχης ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση

Κατηγορία: 
ml kke protomagia

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί την Κυριακή 1η Μάη, 11:00πμ, στην πλατεία Κοραή

Η εργατική τάξη, σε δύο εβδομάδες, ετοιμάζεται με τη διεθνή κινητοποίηση των δυνάμεών της να γιορτάσει τη μέρα τής παγκόσμιας διεκδίκησης των δικαιωμάτων της και της πάλης της ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα.

Το φετινό Εργατικό Γιορτασμό θα τον πραγματοποιήσει σε συνθήκες όπου πάνω της έχουν ξεσπάσει με βιαιότητα όλα τα μεγάλα δεινά που γεννά ο καπιταλισμός: ο πόλεμος, η ανεργία, η άγρια εργατική εκμετάλλευση, η φτώχεια και η ακρίβεια, η καταστολή των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Σε αυτές τις συνθήκες ο γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς και για την εργατική τάξη τής χώρας μας αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Γιατί γίνεται προσκλητήριο πανεργατικού αγώνα ενάντια στον πόλεμο, που άναψαν η εισβολή του ρώσικου ιμπεριαλισμού και οι επεμβάσεις των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στην Ουκρανία. Ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της υποτέλειας στις επιταγές των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που εμπλέκει την Ελλάδα επικίνδυνα στον πόλεμο και στα επεμβατικά σχέδια του δυτικού ιμπεριαλισμού. Ενάντια στην κυρίαρχη αστική πολιτική των κεφαλαιοκρατών να φορτώσουν τις συνέπειες της παρατεταμένης και εντεινόμενης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης -και τώρα και του πολέμου- πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων, με αποτέλεσμα το δικαίωμα των εργαζομένων στη δουλειά να τσακίζεται, το εργατικό εισόδημά τους να λεηλατείται ανελέητα, οι δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες να διαλύονται, τα εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες να καρατομούνται.

Σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα και για την αλλαγή της η εργατική τάξη έχει τη δική της απάντηση. Και προσκαλείται να την εκφράσει με το μαζικό μαχητικό παρόν της στα συλλαλητήρια που καλούν η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και τα άλλα Εργατικά Κέντρα στην επαρχία, την Κυριακή 1η Μάη, ώστε να αποτελέσουν αυτά μια πιο ισχυρή συνέχεια του απεργιακού αγώνα που έδωσε στις 6 Απρίλη. Να ενώσει τη φωνή της σε μια όσο το δυνατόν πιο πλατιά πανεργατική κινητοποίησή της, που θα ωθήσει την αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική πάλη, τα συνδικαλιστικά, δημοκρατικά και πολιτικά αιτήματά της, τον αγώνα της για την κοινωνική απελευθέρωση και την απαλλαγή από το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα.

Το Μ-Λ ΚΚΕ και η ΕΡΓΑΣ καλούν όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστικό ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στα συλλαλητήρια που έχουν αναγγείλει η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και οι άλλες ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ώστε αυτά να μετατραπούν σε μαζικές διαδηλώσεις που θα καταγγείλουν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θα απαιτήσουν να μην έχει η Ελλάδα καμία εμπλοκή σε αυτόν, καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική υποτέλειας στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Θα διατρανώσουν μαχητικά τα εργατικά αιτήματα για αύξηση των μισθών και σταμάτημα της ακρίβειας, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, για την ανατροπή του αντισυνδικαλιστικού ν. Χατζηδάκη, για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος της υγείας, της ασφάλισης, της πρόνοιας και την εναντίωση στους νόμους ιδιωτικοποίησής τους. Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Για την απόκρουση και ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, για να βγει η χώρα μας έξω από το ιμπεριαλιστικό πλέγμα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, για την ενίσχυση του αγώνα για δουλειά, δημοκρατία, ειρήνη, εθνική ανεξαρτησία, σοσιαλισμό.

Διαβάστε επίσης