Μ-Λ ΚΚΕ: Με μια κακοκαιρία κατέρρευσε το «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κατηγορία: 

Ο ερχομός της «Μήδειας» σάρωσε το κυβερνητικό αφήγημα των τελευταίων ημερών ότι τάχα ο κρατικός μηχανισμός ήταν πανέτοιμος να ανταποκριθεί στην επερχόμενη κακοκαιρία. Σε όλη την Ελλάδα εκατοντάδες περιοχές έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα ή νερό, δρόμοι έκλεισαν, σπίτια έμειναν χωρίς θέρμανση, επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία δεν είχε ανασταλεί, σήμερα δεν λειτούργησαν. Ακόμα και τα λεωφορεία δεν βγήκαν στους δρόμους της Αττικής καθιστώντας την οποιαδήποτε μετακίνηση αδύνατη.

Μοναδικός υπεύθυνος για όλη αυτή την κατάσταση είναι η κυβέρνηση και η πολιτική της. Καμιά μέριμνα και κανένα μέσο απέναντι στην κακοκαιρία δεν πάρθηκε. Η κυβερνητική πολιτική περιορίστηκε στην καλύτερη στις υποδείξεις της πολιτικής προστασίας να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, ενώ ο Χρυσοχοΐδης δε δίστασε να κόψει την Ελλάδα στα δύο κλείνοντας την εθνική οδό… προληπτικά. Απάλλαξε έτσι τον ιδιώτη διαχειριστή της εθνική οδού από την υποχρέωση του να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο και έτσι να γλιτώσει ο τελευταίος και τα προβλεπόμενα πρόστιμα στην περίπτωση που ο δρόμος κλείσει.

Κι ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός μεγεθύνει τον χαρακτήρα μιας κακοκαιρίας κάνοντας λόγο για ένα «πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο», για να αποφύγει αυτός και η κυβέρνησή του τις ευθύνες τους, ταυτόχρονα αναπαράγεται ξανά το γνωστό σε όλους ποια αφήγημα της ατομικής ευθύνης. Έτσι, για το πρώτο κλείσιμο της εθνικής οδού ακούστηκε από τα κυβερνητικά ΜΜΕ ότι έφταιγαν οι οδηγοί που… δεν είχαν βάλει αλυσίδες. Οι επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις μάλιστα από στελέχη της κυβέρνησης να μην βγει ο κόσμος έξω, στην πραγματικότητα προετοιμάζουν το έδαφος ώστε για οτιδήποτε συμβεί θα φταίνε όσοι «απείθαρχοι» βγήκαν από το σπίτι τους και όχι η κυβερνητική πολιτική που δεν πήρε κανένα μέτρο απέναντι στην επερχόμενη κακοκαιρία που είχε από μέρες προβλεφθεί.

Τώρα, για μια ακόμα φορά η Ελλάδα αφήνεται στο έλεος μιας κακοκαιρίας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εγκατάλειψης και της απαξίωσης κάθε πολιτικής πρόληψης απέναντι σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Μια πολιτική που υπηρέτησαν πιστά και διαχρονικά τόσο αυτή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι η ίδια πολιτική που κάθε χρόνο οδηγεί στο κάψιμο μεγάλων δασικών εκτάσεων γιατί τα μέσα δασοπυρόσβεσης δεν επαρκούν. Είναι η ίδια πολιτική που με μια καταιγίδα προκύπτουν καταστροφικές πλημμύρες γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα είναι ανύπαρκτα. Είναι η ίδια πολιτική που αφήνει τον κόσμο ανυπεράσπιστο απέναντι στην πανδημία γιατί δεν υπάρχει επαρκής αριθμός ΜΕΘ, ιατρικού εξοπλισμού ή ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Είναι συνολικά μια πολιτική που αδιαφορεί για τη ζωή του λαού.

Διαβάστε επίσης