Πτώχευση κήρυξε η "Ηλεκτρονική Αθηνών"

Στις 13/4 η “Ηλεκτρονική Αθηνών”, η οποία ήταν η μεγαλύτερη και ίσως η μοναδική ελληνική εταιρία εμπορίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που είχε απομείνει στην αγορά κήρυξε πτώχευση, ενώ πριν από μία εβδομάδα έκλεισαν αρχικά 10 καταστήματά της.

Η εταιρία απασχολούσε περί τους 450 υπαλλήλους, διατηρώντας 44 καταστήματα στην Ελλάδα και 3 στην Κύπρο. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας δήλωσαν πως “Τα δεδουλευμένα έχουν προεξοφληθεί για το πρώτο δεκαπενθήμερο, και το επίδομα για το Πάσχα, και δεν υπάρχουν οφειλές”, “Το θέμα είναι πως δεν είχαμε κάποια ενημέρωση από πριν, μάθαμε πως κλείνουν τα καταστήματα το βράδυ από το ίντερνετ και τα κανάλια. Θέλουμε μια απάντηση από τη διοίκηση της εταιρείας. Επιρρίπτουμε ευθύνες και στη διοίκηση και στην κυβέρνηση όπως και σε κάθε εκάστοτε κυβέρνηση”.

Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η διοίκηση της εταιρίας στο κτίριο του ΕΒΕΑ, έγινε παρέμβαση των εργαζομένων, οι οποίοι διέκοψαν τη συνέντευξη, διαμαρτυρόμενοι για την αιφνιδιαστική ανακοίνωση πτώχευσης της εταιρίας.

Κατηγόρησαν επίσης τη διοίκηση της εταιρίας ότι δεν προσήλθε στην προγραμματισμένη τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και απαιτούν απαντήσεις σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων δήλωσε ότι ο πρόεδρος της εταιρείας δεσμεύτηκε για συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, με θέμα συζήτησης την αναστροφή της πτωχευτικής διαδικασίας και την επαναλειτουργία της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης