Σήμα: το πρόγραμμα του Νοέμβρη, και μια πρόγευση για τον Δεκέμβρη!

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, 19:00

Συζήτηση-εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον πρέσβη της Βενεζουέλας: «H Βενεζουέλα στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού»

Το ΣΗΜΑ Πορείας υποδέχεται τον Φαρίντ Φερνάντες, πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, ο οποίος θα είναι μαζί μας σε μια βραδιά αφιερωμένη στην ενημέρωση και τη συζήτηση για την κατάσταση και τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, 19:00

Τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Πορεία διοργανώνει στο ΣΗΜΑ εκδήλωση αφιερωμένη στις ημέρες του Νοέμβρη του ’73. Συμπληρώνονται φέτος 44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η οποία αποτέλεσε κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας ενάντια στην αμερικανοστήρικτη χούντα των συνταγματαρχών.

Ο αγώνας των φοιτητών τον Νοέμβρη του ’73 αγκαλιάστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και αποτέλεσε την αρχή του τέλους για το χουντικό καθεστώς. Το τελευταίο θα κατέρρεε οχτώ μήνες αργότερα, αφού πρώτα είχε προχωρήσει στο προδοτικό πραξικόπημα της Κύπρου το οποίο άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή και κατοχή του βόρειου μέρους του νησιού μέχρι και σήμερα.

Το Πολυτεχνείο αποτέλεσε πυξίδα για τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έδωσε η νεολαία και ο λαός μας σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, καθώς τα συνθήματα του για ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ παραμένουν εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες επίκαιρα.

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 19:00

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, η Πορεία διοργανώνει πολιτιστική βραδιά με τίτλο: «Πολιτιστικό όραμα και κατακτήσεις στη Σοβιετική Ένωση μετά τον Οκτώβρη - Η μουσική στο πλευρό της επανάστασης»

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, 20:00 «1 χρόνος ΣΗΜΑ!»

Σε μία καθ’ όλα επετειακή βραδιά κατά την οποία το ΣΗΜΑ συμπληρώνει το πρώτο έτος λειτουργίας του, η Ισαύρων 29Γ φοράει τα καλά της για να γιορτάσει, μαζί με όλους όσοι αγκάλιασαν τη συλλογική προσπάθεια και το πολιτιστικό εγχείρημα από την πρώτη στιγμή. 

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου, 20:00

Παρουσίαση του δίσκου «Ριζοχάρακο»

«Ριζοχάρακο», σύμφωνα με το κρητικό γλωσσικό ιδίωμα είναι ο «μεγάλος ριζωμένος βράχος, το χαράκι που έχει βαθιά ρίζα». Στο Σήμα, το βράδυ της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου δίσκου που φέρει τη σφραγίδα τού Γιάννη Λεθιωτάκη και της Πόπης Βασιλείου, ενώ έχει ως βασικό συντελεστή τον Νεκτάριο Μαρίνο. Ο δίσκος περιέχει ένα σύνολο 13 μουσικών κομματιών, οκτώ εκ των οποίων είναι διασκευές παραδοσιακών κρητικών τραγουδιών, ενώ πέντε είναι νέες συνθέσεις σε παραδοσιακό ύφος. 

καθ’ όλη τη διάρκεια των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου

Τιμώντας τα 100 χρόνια από την μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, το Σήμα φιλοξενεί έκθεση σοβιετικής αφίσας, με επίκεντρο το προπαγανδιστικό υλικό της περιόδου αμέσως μετά το 1917. Η έκθεση θα διαρκέσει ολόκληρο τον Νοέμβριο και σχεδόν μέχρι το πέρας του τρέχοντος έτους με δεδομένο μάλιστα ότι κορυφώνονται στο Σήμα οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την επανάσταση του Οκτώβρη του 1917. Η έκθεση αφίσας θα είναι ανοιχτή για το κοινό όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες λειτουργίας του Σήματος, με μόνη εξαίρεση τις ώρες στις οποίες είναι προγραμματισμένες άλλες εκδηλώσεις στην Ισαύρων 29Γ. Για κάθε αφίσα που εκτίθεται στο ΣΗΜΑ υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής της (σε διαστάσεις Α4/ Α3/ 50x70) μετά από συνεννόηση με τους υπευθύνους στον χώρο του Σήματος. 

Έναρξη μαθημάτων ισπανικής γλώσσας στο ΣΗΜΑ!

Το ΣΗΜΑ δρομολογεί μαθήματα ισπανικών, της ευρύτερα ομιλούμενης γλώσσας στον κόσμο! Οι ενδιαφερόμενοι για τα σεμινάρια της ισπανικής γλώσσας μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στους υπευθύνους στον χώρο του Σήματος ή να αιτηθούν τη συμμετοχή τους ψηφιακά, μέσω του mail του Σήματος. Καθώς τα σεμινάρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων-εκπαιδευομένων, θα τηρηθεί η σχετική σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής. 

Το Σήμα θα λειτουργεί σταθερά κάθε εβδομάδα από Τετάρτη έως Κυριακή, και για τις ώρες 18:00-23:00, με χρονική παράταση στις βραδιές εκδηλώσεων. ΣΗΜΑ τηλέφωνο: 2114008603 διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια βρείτε το ΣΗΜΑ και στο Facebook e-mail: shmaporeia@gmail.com (εδώ μπορείτε να ζητήστε να λαμβάνετε το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας)

Διαβάστε επίσης