ΣΕΚΑ: Νοσοκομεία χωρίς αναισθησιολόγους, δεν είναι νοσοκομεία

Κατηγορία: 
meth

Συμπληρώσαμε ήδη 2,5 χρόνια πανδημίας και 33.000 θανάτους συμπολιτών μας από κορονοϊό. Η κυβέρνηση επιμένει στην εγκληματική επιλογή που υπηρετεί από την πρώτη στιγμή, αυτή της εγκατάλειψης του δημόσιου συστήματος υγείας, με την παράλληλη πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα.

Εκτός από την έλλειψη εξοπλισμού, τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας γνωρίζουν τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Μόνο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, η έλλειψη αναισθησιολόγων κρατά 3.000 παιδιά σε αναμονή των χειρουργείων τους.

Μπροστά στο αναμενόμενο επόμενο κύμα της πανδημίας, οι έρευνες που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας δείχνουν τις συνέπειες της εγκατάλειψης του ΕΣΥ (πχ. μελέτη καθηγητή Θ. Λύτρα, σύμφωνα με την οποία, έχασαν τη ζωή τους σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ) και δίνουν στον πρωθυπουργό τη φαεινότερη του ηλίου απάντηση στα ερωτήματα που ο ίδιος έθετε, μάλιστα εντός Βουλής: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις ΜΕΘ; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη!».

Ταυτόχρονα, τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας συμπληρώνουν ένα έτος από την πρώτη εφαρμογή του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής που πετάει έξω από τα νοσοκομεία 7.000 υγειονομικούς και στοχεύει να φέρει ύπουλα τις απολύσεις στο δημόσιο και το ξεπούλημα των υπηρεσιών υγείας σε εργολάβους. Ο ρεβανσισμός της κυβέρνησης απλώνεται και με την εξαπόλυση κύματος δικαστικού ανθρωποκυνηγητού συνδικαλιστικών στελεχών, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό της δίωξης της προέδρου της ΟΕΝΓΕ.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταγγέλλει δημόσια το πολύπλευρο κυβερνητικό χτύπημα σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας. Απαιτούμε:

► πραγματική στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας!

► άμεση άρση όλων των αναστολών εργασίας! Δεν μας περισσεύει κανένας υγειονομικός!

► να συνεχιστεί και να επεκταθεί η διενέργεια των rapid test σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με ευθύνη και οικονομική επιβάρυνση του κράτους στην πρώτη περίπτωση, των εργοδοτών στη δεύτερη!

► να παυθεί τώρα η δίωξη σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ! Καταγγέλλουμε τις νέες κυβερνητικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών!

Διαβάστε επίσης