ΣΕΚΑ: Όλοι στην κινητοποίηση της ΔΕΘ!

Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) καλεί τα μέλη του στη συγκέντρωση και πορεία που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα του Σαββάτου, 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένες και οι κυβερνητικές εξαγγελίες στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Από το βήμα της ΔΕΘ δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από την πλευρά της κυβέρνησης, από τον εξωραϊσμό της -καταστροφικής για τον λαό- πολιτικής της. Στη συμπλήρωση 1,5 έτους εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, κυριολεκτικώς στα αποκαΐδια είτε των σχεδιασμών της είτε της αδιαφορίας της, η κυβέρνηση ήδη έχει «πετύχει» μεγάλα χτυπήματα σε βάρος των ευρύτερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, με κορυφαία πλήγματά της το αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα Βρούτση-Χατζηδάκη, που αφαίρεσε κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα από τους εργαζόμενους, αλλά και το πρόσφατο αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Η νέα γενιά, η οποία πετιέται με διάφορα «φίλτρα» έξω από την εκπαίδευση και έξω από την εργασία, είναι η πλέον ζημιωμένη.

Σε ό,τι αφορά στην αντιπολιτιστική πολιτική της κυβέρνησης, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε πολλά στην περίπτωση της πόλης της Θεσσαλονίκης η οποία σήμερα βλέπει το υπουργείο «Πολιτισμού» της χώρας, απολύτως έκθετο για τις μέχρι σήμερα ενέργειές του σε βάρος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και των εργαζομένων στον τομέα του πολιτισμού, να σχεδιάζει και να υλοποιεί τον τεμαχισμό ενός μοναδικού συνόλου για την ιστορία και αρχαιολογία του τόπου.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, με πάγιο αίτημά του τη σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, καλεί τα μέλη του να αποδοκιμάσουν τις πολιτικές εκείνες που με χίλιους τρόπους στερούν κατακτήσεις και ελευθερίες. Η συσπείρωσή μας στον Σύλλογο και οι μαζικοί, συλλογικοί αγώνες, είναι ο ουσιαστικότερος τρόπος για να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας, κόντρα σε παλιά και νέα μέτρα.

Σημείο συγκέντρωσης του ΣΕΚΑ για την πορεία στη ΔΕΘ θα είναι

στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 18:00

Διαβάστε επίσης