Στηρίζουμε-Ψηφίζουμε-Δυναμώνουμε τη φωνή της Πορείας γιατί είναι η δική σου φωνή!

Κατηγορία: 

Στις 18 Μαΐου στηρίζουμε τη συνεπή αγωνιστική φωνή!

Στηρίζουμε - Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε την Πορεία γιατί είναι η δική σου φωνή!

Η Πορεία είναι μια πρωτοεμφανιζόμενη Φοιτητική Παράταξη στο τμήμα του Οικονομικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Απ’ την πρώτη στιγμή όμως κινητοποιηθήκαμε δραστήρια ως οφείλουμε απέναντι στους φοιτητές, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, καταθέτοντας την αγωνιστική μας συμβολή ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν τα πανεπιστήμια όσο και την κοινωνία ολόκληρη. Με μοιράσματα ανακοινώσεων, αφίσες και προσωπικά καλέσματα στηρίξαμε τη συνέλευση, την οποία μόνο υποκριτικά κάλεσε η ΔΑΠ και με δική της ευθύνη δεν διεξήχθη. Καταγγείλαμε στους φοιτητές τις μεθοδεύσεις τόσο της ΔΑΠ, που έμμεσα φιμώνει τους φοιτητές γιατί φοβάται το διάλογο με αυτούς, όσο και της ΠΚΣ, η οποία είναι απούσα, προκλητικά σιωπηλή μπροστά στα προβλήματα. Καλέσαμε τους φοιτητές σε απεργίες, πορείες, διαδηλώσεις, να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, να αγωνιστούν ενάντια στη ληστεία και αδικία που διαπράττεται σε βάρος τους, να ενωθούν με τον υπόλοιπο λαό.

Λίγα λόγια εδώ για «κατορθώματα» των υπόλοιπων παρατάξεων του τμήματός μας.

  • Η ΔΑΠ έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από την πλευρά των φοιτητικών παρατάξεων για την κατάσταση και στη δική μας σχολή μας, για την πολιτική υπονόμευσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας που υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια, για την αμέριστη υποστήριξή της στις αντιλαϊκές πολιτικές των γαλάζιων κυβερνήσεων. Τι να πρωτοπεί κάνεις! Στη συγκυρία, ας τα βρουν μεταξύ τους στην νεολαία τους, την ΟΝΝΕΔ, η οποία κατέβασε ρολά με εντολή Κ. Μητσοτάκη, λόγω εκλογικών μηχανισμών και δοσοληψιών που και οι ίδιοι αναγκάστηκαν να παραδεχτούν, κι έπειτα ας ζητήσουν την ψήφο μας. Στη σχολή μας, η ΔΑΠ βάζει προτεραιότητες να διοργανώνει κάθε τρεις βδομάδες και πάρτι στο LT Αλήθεια τι γιορτάζει κάθε τόσο η ΔΑΠ; Την επιτεινόμενη εξαθλίωση και φτωχοποίηση του λαού; Στη σχολή έχουν νεκρώσει το Δ.Σ. και τον Φ.Σ., στόχος τους άλλωστε η διάλυση των συλλογικών οργάνων των φοιτητών. Χρειάζεται πολύ θράσος να ζητούν την ψήφο μας οι υποστηριχτές του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ». Χρειάζεται πολύ θράσος και μηδενική τσίπα να ζητούν την ψήφο μας για εκλογή «Επιτροπής Πάρτι». Χρειάζεται πολύ θράσος να ζητούν την ψήφο μας αυτοί που υποστηρίζουν με τα μπούνια τη διάλυση του δημόσιου Πανεπιστημίου, την απαξίωση του πτυχίου μας. Όχι συνάδελφοι, να μην τους το επιτρέψουμε. Να μην αφήσουμε να μας κοροϊδεύουν και να απαξιώνουν τα συλλογικά όργανα και τις διαδικασίες!

  • Όσο για την ΠΚΣ, για μια ακόμη φορά διδάσκει ουσιαστικά τη φυγή από τους αγώνες. Γιατί όσο ωραία χρώματα, όσο γυαλιστερά χαρτιά, όσο «ρομαντικά» κι αν μοιάζουν αυτά που μοιράζει προεκλογικά, άλλο τόσο υποκριτικά είναι. Αν όλο τον καιρό έχεις εγκαταλείψει τον σύλλογο σου, έχεις παρατήσει στη ΔΑΠ τις τύχες του Δ.Σ. και του Φ.Σ., δεν μπορεί να ζητάς την ενίσχυση και την ψήφο από αυτούς που εγκατέλειψες. Μα ακόμη κι όταν φτάσει η ώρα των μεγάλων ζητημάτων και η ΠΚΣ υποχρεωθεί να τοποθετηθεί, θα είναι αυτή που θα δώσει «αριστερό» άλλοθι, διότι είναι αυτή που κατεβάζει τα 4σελιδα και 8σέλιδα πλαίσια της πολιτικής γραμμής του ΚΚΕ, είναι αυτή που θα υποδείξει σαν μη αγωνιστική φωνή οποιαδήποτε πρόταση φοιτητή που απλά δεν θα συντάσσεται με την ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Διασπώντας έτσι τους φοιτητές.

  • Φυσικά, στις φοιτητικές εκλογές μπορεί να ’χουμε και εκπλήξεις και ίσως υπάρξει ψηφοδέλτιο της ΕΑΑΚ, την άλλη όψη της διαίρεσης των φοιτητικών αγώνων, υπό τις πιο βαρύγδουπες, όσο και κούφιες, επαναστατικές και ανατρεπτικές διακηρύξεις.

  • Τέλος με τις Αγ. Κινήσεις η Πορεία επιδίωξε τη συνεργασία σε κάθε δυνατό επίπεδο και θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή και μετεκλογικά, στο κοινό έδαφος των απόψεών μας, με σκοπό να καταθέσουμε από κοινού τις δυνάμεις μας την ανασυγκρότηση του Δ.Σ. και του Φ.Σ., στην αγωνιστική ενεργοποίηση των φοιτητών της Σχολής μας.

Η Πορεία απευθύνεται σε σένα, διεκδικώντας τη δραστηριοποίησή σου και την ενεργό συμμετοχή σου. Μπροστά στις εκλογές, σε καλούμε να μην αφήσεις τους άλλους να αποφασίζουν για ’σένα. Στη μάχη της φοιτ. κάλπης ζητάμε τη στήριξη και την ψήφο σου. Στη μάχη της επόμενης ημέρας, ζητάμε την ενεργητική συμβολή και συμμετοχή σου στις συλλογικές διαδικασίες, κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές εντός κι εκτός πανεπιστημίων, ενάντια στην παραίτηση και την ηττοπάθεια, στο πλευρό των αγωνιζόμενων κομματιών του ελληνικού λαού.

Η Πορεία δεσμεύεται ότι με όσες δυνάμεις έχει θα παλέψει σκληρά και αταλάντευτα για το ζωντάνεμα

και την ανασυγκρότηση του ΔΣ και του Φ.Σ. Για γενικές συνελεύσεις και συλλογικές διαδικασίες.

Ζητούμε την ενεργητική παρουσία σου σε εκλογικό, κινηματικό και συμμετοχικό επίπεδο. Για την Ζωντανή, Δημοκρατική, Αγωνιστική Ανασυγκρότηση των συλλογικών μας οργάνων.

Στις 18 Μαΐου Στηρίζουμε - Ψηφίζουμε Πορεία!

Διαβάστε επίσης