Στις 24 Μαΐου ενισχύουμε τις δυνάμεις της αντίστασης και της ελπίδας! Στηρίζουμε-Ψηφίζουμε Πορεία!

Κατηγορία: 

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξάγονται στο έδαφος της 7ης χρονιάς εφαρμογής των βάρβαρων μνημονίων και αυτό το γεγονός δεν μπορεί παρά να αποτυπώνεται και στην κατάσταση που επικρατεί στις σχολές μας. Το κλείσιμο τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι συνεχείς περικοπές σε συγγράμματα, σίτιση και στέγαση, η ραγδαία αύξηση της υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων, το πέταγμα χιλιάδων φοιτητών έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία, η υπολειτουργία ολόκληρων τμημάτων και σχολών εξαιτίας της έλλειψης εξοπλισμού και διδακτικού προσωπικού, η εντατικοποίηση των όρων σπουδών με τη θέσπιση υποχρεωτικών παρακολουθήσεων, προόδων και άλλων αντιπαιδαγωγικών και αντιλαϊκών μέτρων που θυμίζουν …πανελλήνιες, αποτελούν μερικές μόνο από τις συνέπειες της πολιτικής των μνημονίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 Από την άλλη, εκτός από το δικαίωμά μας στη δημόσια-δωρεάν παιδεία, χτυπιούνται βάναυσα τα δικαιώματά μας στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή, χτυπιέται το ίδιο το μέλλον μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές των ξένων και ντόπιων αφεντικών της, και κάτω από τον μανδύα μιας δήθεν «αριστερής» και «φιλολαϊκής» πολιτικής ετοιμάζει τον νέο γύρο επίθεσης στον λαό και τη νεολαία. Μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και της νέας συμφωνίας, το μόνο που μας περιμένει είναι νέα φοροληστρικά μέτρα, νέες μειώσεις στις συντάξεις και τους μισθούς, νέες απολύσεις. Και όλα αυτά έρχονται ως επιστέγασμα εφτά χρόνων μνημονακών μέτρων σε βάρος του λαού μας, που έτσι κι αλλιώς βιώνει καθημερινά στο πετσί του τη φτώχεια και την ανεργία, τις απολύσεις, τις συνεχείς μειώσεις στα εισοδήματά του, τη φοροληστεία, τα χαράτσια και τον ΕΝΦΙΑ. Αυτό είναι το μέλλον που τάζουν στη γενιά μας. Ένα μέλλον γεμάτο φόβο και αβεβαιότητα, ένα μέλλον στο οποίο οι σημερινοί φοιτητές θα στελεχώσουν τις νέες στρατιές των ανέργων, των ελαστικά εργαζόμενων, των νέων που εξαναγκάζονται στη μετανάστευση και στην αναζήτηση μια καλύτερης ζωής στο εξωτερικό.

Οι ίδιοι που «βομβαρδίζουν» καθημερινά τον λαό και τη χώρα μας με μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα είναι οι ίδιοι που βομβαρδίζουν λαούς με βόμβες και πυραύλους και κατερειπώνουν ολόκληρες χώρες. Είναι η αντιδραστική κυβέρνηση Τραμπ που βομβαρδίζει την Συρία και το Αφγανιστάν, που εκφοβίζει κυβερνήσεις και λαούς για να συμμορφωθούν με την αμερικανική «νέα τάξη πραγμάτων». Είναι οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, που με τους πολέμους και τις επεμβάσεις δημιουργούν τα καραβάνια των εκατομμυρίων κατατρεγμένων προσφύγων. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που με την αντιμεταναστευτική πολιτική και τη ρατσιστική ρητορική της, με τα τείχη και τους φράχτες ενίσχυσε τις ακροδεξιές, φασιστικές και νεοφασιστικές φωνές στην Ευρώπη, που τώρα ξανασηκώνουν κεφάλι. Είναι οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που στον βωμό του αχαλίνωτου ανταγωνισμού τους δε διστάζουν να μετατρέπουν ολόκληρες χώρες σε πεδία μάχης ή σε νεοαποικίες για να αυξήσουν την οικονομική και πολιτική τους επιρροή, για να μοιράσουν και να ξαναμοιράσουν τον κόσμο κατά πώς τον θέλουν.

Η Φοιτητική Πορεία δίνει την πολιτική μάχη των εκλογών, παλεύοντας να μεταδώσει όσο πιο πλατιά μπορεί το αγωνιστικό και αισιόδοξο μήνυμα που πρεσβεύει πάνω από 20 χρόνια στις σχολές. Έχοντας στραμμένο το βλέμμα μας στην επόμενη μέρα των εκλογών και γνωρίζοντας πως η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, καλούμε κάθε φοιτητή να ενισχύσει τη φωνή της Πορείας στις εκλογές της 24ης Μάη:

Για να αγωνιστούμε για την αγωνιστική ανασύνταξη των φοιτητικών συλλόγων. Για να κάνουμε υπόθεση όλων μας την υπόθεση της ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος. Για Γενικές Συνελεύσεις μαζικές και δημοκρατικές, για Διοικητικά Συμβούλια ζωντανά και αντιγραφειοκρατικά, για την πραγματοποίηση Πανσπουδαστικού Συνεδρίου και την επαναλειτουργία των τριτοβάθμιων οργάνων του φοιτητικού κινήματος, της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Για να παλέψουμε για την ενότητα των φοιτητών στη βάση των αγωνιστικών τους αιτημάτων. Η Πορεία αποτελεί τη μόνη δύναμη που αγωνίζεται για να συσπειρώνονται οι φοιτητές όχι σε πολυσέλιδες παραταξιακές αναλύσεις που διαιρούν τους ενιαίους αγώνες μας, αλλά πάνω σε συγκεκριμένα και καθορισμένα κάθε φορά αιτήματα που ενώνουν τη μεγάλη και πλατιά μάζα των φοιτητών στη βάση των αγωνιστικών τους διεκδικήσεων.

Για να χτίσουμε βήμα-βήμα ένα αγωνιστικό και ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα στο πλευρό του λαϊκών αντιιμπεριαλιστικών αγώνων. Ένα φοιτητικό κίνημα που θα μάχεται στην προφυλακή του εργατικού-λαϊκού κινήματος για να ανατραπούν τα μνημόνια και η αντιεκπαιδευτική πολιτική, ενάντια στην εξάρτηση και την υποτέλεια, για Μόρφωση, Δουλειά, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία!

Στις 24 Μάη, στηρίζουμε-ψηφίζουμε Πορεία! 

Διαβάστε επίσης