Τον ξυλοκόπησαν και τον απείλησαν γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα του

χτυπημένος-μετανάστης

Ρατσιστική επίθεση και εργοδοτική αυθαιρεσία χωρίς όριο. Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί ο άγριος ξυλοδαρμός που δέχθηκε ο 21χρονος Σαλμάν Ατζούμ, με καταγωγή από το Πακιστάν, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση του εργοδότη του και άλλων δύο ανδρών όταν ζήτησε τα δεδουλευμένα που του χρωστούσαν. Μάλιστα, δε δίστασαν να τον απειλήσουν ότι αν καταγγείλει το περιστατικό θα φέρουν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

«Με χτύπησαν με κλωτσιές και μπουνιές γιατί ζήτησα τα χρήματα από την δουλειά μου. Μου είπαν ότι η αστυνομία είναι φίλοι τους. Μου είπαν, ξέρεις ποιοι είμαστε; Θα καλέσουμε τη Χρυσή Αυγή και δεν θα αφήσουμε κανένα Πακιστανό ζωντανό στη Λάρισα. Θα σας βάλουμε να φάτε χοιρινό με το ζόρι εσείς οι μουσουλμάνοι το καταλαβαίνετε;», δηλώνει το θύμα.

Ο άτυχος νεαρός που διαμένει στη Λάρισα, καταγγέλλει πως επίθεση δέχθηκε και ο ομοεθνής του Σαΐντ Αχμέτ. Το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει ακόμη ο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτός και ο φίλος του δούλευαν σε μια κτηνοτροφική μονάδα με περίπου 1300 περίπου πρόβατα. Ο 21χρονος σημειώνει ότι εργαζόταν στη μονάδα τέσσερις μήνες, αλλά πληρώθηκε μόνο ένα μήνα για την δουλειά του, με τον εργοδότη του να του οφείλει χρήματα για τους επόμενους μήνες εργασίας.

«Ζήτησα τα χρήματα μου. Του είπα ότι δεν θα δουλέψω άλλο και θέλω τα χρήματα που έχω δουλέψει. Δουλεύαμε πάνω από 18 ώρες την ημέρα και ήμασταν εξουθενωμένοι. Από το πρωί δουλεύαμε μέχρι τα ξημερώματα της άλλης ημέρας. Δεν μας πλήρωνε, και όταν ζητήσαμε τα χρήματα μας χτύπησαν» είπε ο Σαλμάν.

Διαβάστε επίσης