Το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια πανελλαδική σύσκεψη της Πορείας

foititiki poreia asylo

Μετά τους μαζικούς εορτασμούς και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από το Πολυτεχνείο και εν μέσω του ογκούμενου κύματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, η οργάνωση νεολαίας της Πορείας θα πραγματοποιήσει την ετήσια σύσκεψή της με τη συμμετοχή των μελών και φίλων της, συζητώντας τις βασικές κατευθύνσεις της περιόδου, συζητώντας για τη δουλειά που ανέπτυξε το προηγούμενο διάστημα, προετοιμάζοντας την πάλη της για το επόμενο.

 
Το αγωνιστικό πνεύμα του Πολυτεχνείου, που μισό αιώνα μετά παραμένει αναλλοίωτο και επίκαιρο, και ο ηρωικός αγώνας των Παλαιστίνιων στέλνουν στη νεολαία τα μηνύματα της ασυμβίβαστης επίμονης πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό, ενάντια στην καταπίεση και την υποδούλωση και αποτελούν πολύτιμες παρακαταθήκες που δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ανοιχτεί.
 
Απέναντι στις ανησυχητικές εξελίξεις των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, των στρατιωτικών εξοπλισμών και των πολεμικών εντάσεων που πυκνώνουν, απέναντι στη λάθος πλευρά της ιστορίας, που η ελληνική κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό σύστημα τοποθετούνται, την πλευρά της υποτέλειας της χώρας, πηγή κινδύνων για το λαό και τη νεολαία.
 
Απέναντι στην πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας και της ανεργίας, των πενιχρών μισθών και των εξοντωτικών ωραρίων, της εργοδοτικής ασυδοσίας, της περιστολής των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών, της κατάπνιξης των μορφωτικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων. Απέναντι στην πολιτική του εκ­φασισμού του κράτους, της κρατικής τρομο­κρατίας και των αστυνόμων πιστολέρο.
 
Αλλά και απέναντι στο δρόμο του ατομισμού και της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού που από κοινού καλλιεργούν οι αστικές δυνάμεις και οι ψεύτικοι φίλοι του κινήματος, δίνοντας απλόχερη στήριξη στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της αδικίας και της καταπίεσης.
 
Η οργάνωση της Πορείας, κάνοντας απολογισμό της δράσης της θέλει με τη σύσκεψή της, πάνω στο έδαφος των πυκνών πολιτικών εξελίξεων, να κάνει ένα βήμα μπροστά, προβάλλοντας την ανάγκη της οργανωμένης πάλης και την αξία της συλλογικής δράσης. Να κάνει ένα βήμα μπροστά στην κατεύθυνση της αγωνιστικής ανασύνταξης του μαζικού κινήματος και της ανασυγκρότησης του κινήματος της πραγματικής αριστεράς.
 
Η σύσκεψη της Πορείας θα ολοκληρωθεί με την εκλογή νέου Κ.Σ.
 
Την επόμενη ημέρα, 10 Δεκεμβρίου, θα ακολουθήσει συνάντηση φοιτητών και μαθητών και συζήτηση πάνω στα ιδιαίτερα ζητήματα του εκπαιδευτικού κινήματος.

Διαβάστε επίσης