Επίσκεψη μνήμης και τιμής στην ηρωική Μακρόνησο!

ΜΛ ΚΚΕ Μακρόνησος

Η νεολαία "Πορεία" καλεί στην επίσκεψη που οργανώνει το Μ-Λ ΚΚΕ στο μαρτυρικό νησί της Μακρονήσου για να αποτίσει φόρο τιμής στους κομμουνιστές, στους λαϊκούς αγωνιστές που πάλεψαν για τα μεγάλα ιδανικά.
Σε μία περίοδο όπου σε παγκόσμιο επίπεδο τα αντιδραστικά επιτελεία των αστικών τάξεων επιχειρούν λυσσαλέα να ξαναγράψουν την ιστορία και να εξισώσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό, σε μία περίοδο όπου στη χώρα μας, με σκοπό να ξεχνούν οι παλαιότεροι και να… μην μαθαίνουν οι νεότεροι, επιχειρείται συστηματικά από την άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό η κατασυκοφάντηση των κομμουνιστικών ιδεών και των λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων και η παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και μέσω σχολικών προγραμμάτων, σε μία περίοδο όπου ξεδιάντροπα επιτρέπεται στους νεοναζί των ταγμάτων Azof της Ουκρανίας να μιλούν στο ελληνικό κοινοβούλιο με την πλειοψηφία των βουλευτών να τους χειροκροτούν, θεωρούμε ως νεολαία σημαντική και απολύτως αναγκαία την επίσκεψη αυτή.
Και είναι σημαντική, όχι μόνο για να μην σβηστεί η ιστορική μνήμη λαού και νεολαίας αλλά και γιατί ο αγώνας των Μακρονησιωτών για  Ειρήνη – Δημοκρατία – Εθνική Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό εξακολουθεί να είναι αναγκαίος και επίκαιρος. Ο αγώνας αυτός και το παράδειγμα των κομμουνιστών, δημοκρατών, λαϊκών αγωνιστών που πάτησαν στο μαρτυρικό Μακρονήσι αποτελούν πηγή έμπνευσης και θάρρους για τη νεολαία που, πλάι στο λαό, καλείται να παλέψει ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που την καταδικάζει στη φτώχεια, στην ανεργία και στη μετανάστευση. Να παλέψει ενάντια στην καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που ειδικά κατά τα τελευταία χρόνια της πανδημίας δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα. Να παλέψει, έχοντας στο νου και την καρδιά το ολοζώντανο μήνυμα «όχι υποταγή αλλά αντίσταση» των Μακρονησιωτών ηρώων, ώστε να αποκρούσει την αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται, επίθεση που υποθηκεύει το μέλλον της και της στερεί τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή στον τόπο αυτό. Να παλέψει για να συμβάλλει αποφασιστικά ώστε ο αγώνας των Μακρονησιωτών να φτάσει στην τελική του δικαίωση.
Τιμάμε τους ήρωες αγωνιστές της Μακρονήσου, εμπνεόμαστε, αγωνιζόμαστε!
Για την επίσκεψη στη Μακρόνησο ισχύουν τα εξής:
Η αναχώρηση θα γίνει με πούλμαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας, στην οδό Πατησίων, στις 8.00 π.μ., την Κυριακή 29 Μάη. Η ώρα αναχώρησης θα τηρηθεί αυστηρά, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε την προκαθορισμένη ώρα, που δεν επιδέχεται καθυστέρηση, στο Λαύριο. Επομένως, πρέπει να είμαστε στο Μουσείο ένα τέταρτο πριν την αναχώρηση.
Το πέρασμα από το Λαύριο στη Μακρόνησο θα γίνει στις 9.30 π.μ. με φεριμπότ, που ναυλώθηκε για τη μεταφορά και την επιστροφή όλων μας ταυτόχρονα.
Η αναχώρηση από τη Μακρόνησο για το Λαύριο θα γίνει στη 1.00 μ.μ. Θα επιστρέψουμε με τα πούλμαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Πατησίων, στις 3.00 μ.μ.
Θα πρέπει να προνοήσουμε να έχουμε μαζί μας κλειστά παπούτσια κατάλληλα για βάδισμα σε χωματόδρομο.
Για τη μεταφορά στο Λαύριο με πούλμαν και από κει με πλοίο στη Μακρόνησο, επιστροφή στο Λαύριο και στη συνέχεια με πούλμαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο, η συμμετοχή είναι 20 ευρώ το άτομο. Για μαθητές και φοιτητές η συμμετοχή είναι 15 ευρώ.
Για όσους φτάσουν και φύγουν από το Λαύριο με δικό τους μεταφορικό μέσο, για το πέρασμα στη Μακρόνησο με το πλοίο και την επιστροφή στο Λαύριο, η συμμετοχή είναι 15 ευρώ το άτομο.
Συμμετοχή μέχρι 26 Μάη στα τηλέφωνα: 6945892700 (Χρήστος Κάτσικας), 6946174427 (Δημήτρης Κουφοβασίλης) και 6974438720 (Αγγελική Φατούρου).

Διαβάστε επίσης