Παραπλανητική προπαγάνδα

Την ώρα που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να φορτώσει με νέα φοροληστρικά μέτρα το λαό, προϊδεά­ζο­ντας για μείωση στο αφορολόγητο όριο του εισοδήματος και ενώ διαθέτει στην πραγματικότητα την αμέριστη στήριξη  της ΝΔ που πιέζει  την κυβέρνηση να πάρει ά­μεσα τα μέτρα και να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, ένα σύννεφο καπνού μιας παραπλανητικής προπαγάνδας σηκώνεται από την πλευρά τους.

Τώρα και μια εβδομάδα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιδίδονται σε φτηνές εντυπωσιοθηρικές αλληλοκαταγγελίες που αναπαράγονται διαρκώς από τα ΜΜΕ, με απαντήσεις του ενός,  για το σπίτι που αγόρασε η γυναίκα του Μητσοτάκη στο Παρίσι και αν δικαιολογείται με βάση το πόθεν έσχες  της και ανταπαντήσεις του άλλου, για το μυστικό ταξίδι του Τσίπρα στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, τις ιδιωτικές και άλλες συναντήσεις του και όσα κρύβονται πίσω απ' αυτές.

Όχι πως δεν έχουν τη σημασία τους αυτά που βγάζουν στη φόρα ο ένας για τον άλλο. Μόνο που αυτά αποτελούν παρωνυχίδα μπροστά στα πραγματικά  προβλήματα και τον πόνο που προκαλεί η βάναυση πολιτική τους στο  λαό, και επί πλέον συνιστούν έναν άθλιο προπαγανδιστικό αντιπερισπασμό αποπροσανατολισμού του λαού που σκοπό έχει να συγκαλύψει τα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται και την ουσιαστική ταύτισή τους σ' αυτή την πολιτική.

Σ' αυτή δηλαδή την πολιτική που έχει οδηγήσει στην πείνα και την εξαθλίωση εκατομμύρια κόσμο, ανθρώπους εξουθενωμένους και καταρρακωμένους, που συνωστίζονται ταπεινωμένοι κατά χιλιάδες στα δημαρχεία και τα ΚΕΠ για να πάρουν έναν “αριθμό προτεραιότητας”, προκειμένου να συμπληρώσουν την αίτηση  ένταξης στους “καταλόγους του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης” των 200 ευρώ.

Και προετοιμάζονται τώρα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, την ώρα που σκιαμαχούν για τα Παρίσια τους, να κατεβάσουν το αφορολόγητο  εισόδημα στα 5.000 ευρώ, εκεί δηλαδή που βρίσκεται το όριο της ακραίας φτώχειας και της ένταξης στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, εξωθώντας έτσι νέες χιλιάδες κόσμου να διαβεί αυτό το όριο και να βρεθεί σ' αυτή την κόλαση.

Διαβάστε επίσης