9ο Camping Πορείας: Φωτορεπορτάζ από τις επισκέψεις σε Γοργοπόταμο και Καλύβα του Στεφανή

Ημερήσια εκδρομή τιμής και μνήμης στην "Καλύβα του Στεφανή", στη Σπερχειάδα, και στο Γοργοπόταμο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Αυγούστου, στο πλαίσιο του 9ου Camping της Πορείας, στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

Πλήθος μελών και φίλων της Πορείας, αψηφώντας τη ζέστη επισκέφτηκαν τις δύο τοποθεσίες από όπου ξεκίνησε η εποποιία του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, γράφοντας μερικές από τις πιο λαμπρές σελίδες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας.

Στην Καλύβα του Στεφανή, ο συναγωνιστής Κώστας Μαστροκώστας εξιστόρησε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο σημείο όπου ο Θανάσης Κλάρας “μεταμορφώθηκε” σε Άρη Βελουχιώτη! Ακολούθησε η εκφώνηση ομιλίας στη Σπερχειάδα, στην προτομή του Άρη Βελουχιώτη, ενώ πραγματοποιήθηκε και σύντομη πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στο Γοργοπόταμο έγινε περιήγηση και ξενάγηση επίσης από τον συναγωνιστή Κώστα Μαστροκώστα, στα μέρη που ο Άρης Βελουχιώτης και οι αντάρτες του ΕΛΑΣ κατάφεραν ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα του αντιστασιακού αγώνα εναντίον των κατακτητών και μία από τις σημαντικότερες πράξεις αντίστασης στην κατεχόμενη Ευρώπη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στη μαρτυρική Υπάτη.

Η Τρίτη έκλεισε με βαλκανικά και σμυρναίικα τραγούδια. Ο μοναδικός δεξιοτέχνης Κλέαρχος Κορκόβελος (κύμβαλο, φωνή), με τον Γλαύκο Σμαριανάκη δίπλα του (βιολί, φωνή) και την Αλίκη Παπαπέτρου στην κιθάρα, χάρισαν στην Πορεία και τους φίλους της μια ιδιαίτερη σε ακούσματα, ξεχωριστή και υπέροχη μουσική βραδιά!

Δείτε εικόνες από την περιήγηση σε Γοργοπόταμο και Σπερχειάδα και τη μουσική βραδιά:

Διαβάστε επίσης