Για την κινητοποίηση των ασκουμένων στο ΕΣΠΑ

agonistiki protovoulia dikigoron

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία χαιρετίζει τη μαζική κινητοποίηση των ασκουμένων του ΕΣΠΑ που πραγματοποιήθηκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 23/6. Οι ασκούμενοι του ΕΣΠΑ παλεύουν εδώ και μήνες για να κατοχυρώσουν το δικαίωμά τους σε κανονικές άδειες, καθώς και τον καθορισμό ανθρώπινων όρων εργασίας στα δικηγορικά γραφεία και εταιρείες, κατά το τρίτο εξάμηνο της άσκησής τους. Μετά από από μήνες αναβρασμού, ξαναπραγματοποιήθηκε συνέλευση, η οποία κατέληξε σε αυτήν την κινητοποίηση και η οποία για πρώτη φορά έγινε από κοινού με άλλους φορείς. Η επιτυχία της αποδεικνύει την αγωνιστική διάθεση που υπάρχει ανάμεσα στους ασκούμενους του ΕΣΠΑ στη Θεσσαλονίκη και για αυτό οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν. Την κινητοποίηση στήριξαν ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής, η Πρωτοβουλία για τη σύσταση Σωματείου Μισθωτών και Ασκούμενων Δικηγόρων, καθώς και δυνάμεις του κλάδου που αναφέρονται στην Αριστερά. Θλιβερή, πλην όμως αναμενόμενη, απουσία, για μια ακόμα φορά, της ΕΑΝΔΙΘ και των εκλεγμένων “ανεξάρτητων” μελών της, μέλη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι εξαντλούνται σε αποστολή mail, κάνοντας εν τέλει πλάτες στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αρνούνται να συμμετάσχουν στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις, ακόμα και αυτοί που είναι ασκούμενοι στο ΕΣΠΑ!

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία εκτιμά ότι πρέπει οι συνελεύσεις και οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν. Πρέπει, άμεσα, στην επόμενη συνέλευση, να αποφασίσουν οι ασκούμενοι του ΕΣΠΑ, όχι μόνο συγκέντρωση, αλλά και διαδήλωση στην περιοχή των δικαστηρίων, όπου βρίσκονται όλοι οι συνάδελφοί μας, για να τους ξεσηκώσουμε και να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Ταυτόχρονα, να ενισχυθεί ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων μαζικών φορέων, ώστε, ξανά, από κοινού, να προχωρήσουμε αγωνιστικά.
Πρέπει να συνεχίσουμε, όπως κάναμε το Νοέμβρη για τους μισθούς. Μέχρι, δηλαδή, να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να δεχτούν τα αυτονόητα αιτήματά μας!

Διαβάστε επίσης