Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Κατηγορία: 

Η κυβέρνηση των μνημονίων, της φτώχιας και της εξαθλίωσης του λαού, η κυβέρνηση των απολύσεων, του ξεπουλήματος και της διάλυσης της δημόσιας υγείας-παιδείας έδειξε για μια ακόμη φορά το σκληρό και αντιλαϊκό της πρόσωπο! Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το αναγκαίο συμπλήρωμα της μνημονιακής πολιτικής είναι η τρομοκρατία και η καταστολή των αγώνων, την Δευτέρα 22/9 αστυνομικοί πυροβόλησαν έξω από την κατάληψη του 1ου και 2ου ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Καισαριανής, η οποία πραγματοποιούνταν με αιτήματα για τη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών και ενάντια στις συνέπειες του Νέου Λυκείου και της νέας επιχείρησης διάλυσης του δημόσιου-δωρεάν σχολείου, και στη συνέχεια μετέφεραν με χειροπέδες μαθητές στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η πολιτική αυτή, η οποία, απ' όπου περνάει, αφήνει πίσω της κλειστά σχολεία, μαθητές χωρίς βιβλία και καθηγητές χωρίς δουλειά, φαίνεται ότι χρειάζεται να πηγαίνει χέρι-χέρι με την καταστολή κάθε αντίστασης, κάθε αγώνα που ξεσπάει. Δε φτάνει το Νέο Λύκειο και η «τράπεζα θεμάτων», με εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα σε κάθε τάξη του λυκείου, δε φτάνουν οι εκατοντάδες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, δε φτάνει η «μαθητεία» και η απλήρωτη-ανασφάλιστη εργασία. Μαζί με το Νέο Λύκειο, χρειάζεται και η απαραίτητη καταστολή του μαθητικού κινήματος και των αγώνων του, για να μην μπορεί κανείς μαθητής να αμφισβητήσει την «ορθότητα» των νέων βαθιά ταξικών και αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, για να μην μπορέσει κανείς μαθητής να σηκώσει κεφάλι, για να μην μπορέσουν οι μαθητές να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στη δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση.

Το μήνυμα της κυβερνητικής πολιτικής είναι ξεκάθαρο. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι, όταν αστυνομικοί πυροβολούν έξω από σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με μοναδικό σκοπό να τρομοκρατηθεί το μαζικό, αγωνιστικό μαθητικό κίνημα. Μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008, μετά τα πάμπολλα χτυπήματα μαθητικών καταλήψεων τα τελευταία χρόνια με μέσο την ενεργοποίηση της τρομοκρατικής και επαίσχυντης πράξης νομοθετικού περιεχομένου (ψηφισμένης από το 1992!), το νέο αυτό περιστατικό ήρθε να συμπληρώσει τον μακρύ κατάλογο των κατασταλτικών χτυπημάτων απέναντι στους αγωνιζόμενους μαθητές.

Δε μας τρομοκρατούν! Με πίστη στους μαζικούς, συλλογικούς και οργανωμένους αγώνες μας, οφείλουμε και εμείς να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, το υπουργείο και τα ξένα αφεντικά τους: Το μαθητικό κίνημα, υπερνικώντας τον φόβο και την τρομοκρατία που θέλουν να σπείρουν, με τους αγώνες του θα αντισταθεί στο Νέο Λύκειο και σε κάθε άλλη αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ενάντια στο σχολείο των ταξικών φραγμών, της αμάθειας και της παπαγαλίας! Μαζί με τους δασκάλους μας, μαζί με τους γονείς μας και όλο τον λαό, να αγωνιστούμε για να πάρουμε πίσω το μέλλον που θέλουν να μας κλέψουν!

Η τρομοκρατία δε μας σταματά!
Όλοι στον δρόμο, όλοι στον αγώνα!

Μαθητική Πορεία

Διαβάστε επίσης