Τίτλοι τέλους για τη λεγόμενη "κίνηση των 58". Το εν λόγω εγχείρημα, δομημένο με υλικά αναπαλαίωσης τα φθαρμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αναζητούν πολιτική στέγη, παράγοντες του Σημιτικού "εκσυγχρονισμού" υπό την σκέπη του ΔΟΛ, για την κάλυψη και τη διάσωση του ναυαγισμένου ΠΑΣΟΚ, διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη. Αφορμή στάθηκαν οι αποχωρήσεις των στελεχών της ΔΗΜΑΡ που σταμάτησαν την "ώσμωση" με τους "58" (Λυκούδης, Ψαριανός, Παπαδόπουλος). Οι "58" κατακεραυνώνουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για στενούς μικροκομματικούς υπολογισμούς που εμποδίζουν την ανασυγκρότηση του χώρου της λεγόμενης κεντροαριστεράς. Η αιτία ωστόσο της διάλυσης των "58" βρίσκεται στην άρνηση Βενιζέλου να τους παραχωρήσει έδρα στο ευρωκοινοβούλιο. Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, ο συντονιστής των "58" Βούλγαρης ανακοίνωσε τηλεφωνικά στο Βενιζέλο την απόφαση των "58" να μη συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές. Οι "58" συνέχισαν κατόπιν εορτής τις μπηχτές προς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: «Ο κίνδυνος για τα δύο κόμματα του χώρου να καταλήξουν σε μικρά δορυφορικά σχήματα του μικρού δικομματισμού είναι μεγάλος και για κάποιες δυνάμεις σε αυτά είναι και αποδεκτός στόχος». Εκ των υστέρων οι "58" θυμήθηκαν και την αναγκαιότητα ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού που ζητά η κοινωνία. Απάντηση σε αυτό έδωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, τονίζοντας σε μια διαστροφή της κοινής λογικής «δε θα κάνουμε οντισιόν προσώπων για να προκύψει κάτι το οποίο δε θα αφορά την κοινωνία».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Κουβέλης βλέπει μετά τη Μ. Κοππά, και τον αποχωρήσαντα από τους "58" Χριστοδουλάκη να επιδιώκει τη σύμπλευση με τη ΔΗΜΑΡ. Ο Κουβέλης, αφού βάπτισε τον τρίτο πόλο του (ΔΗΜΑΡ -Προοδευτική Συνεργασία), τόνισε καιροσκοπικά πως το νέο σχήμα θα έχει και συνέχεια σε εθνικό επίπεδο εφόσον πετύχει να εκλέξει ευρωβουλευτή. Σε μια επίδειξη πολιτικού χαμαιλεοντισμού ο Κουβέλης, εκεί που διαβεβαίωνε ότι δε θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση, πριν "αλέκτορα φωνήσαι..." τα γύρισε. «Αν το απαιτήσουν τα συμφέροντα της χώρας, η λύση είναι μια κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης» με φύλλο συκής την προγραμματική συμφωνία. Κατά τα άλλα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διατρανώνει πως «δεν πρόκειται να στηρίξουμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές».
Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Στ. Θεοδωράκης, σαν έτοιμος από καιρό, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την ίδρυση του «ιντερνετικού» κόμματος «Ποτάμι».
Όταν οι κυρίαρχοι πολιτικο – εκδοτικοί κύκλοι διαπίστωσαν πως "η κίνηση των 58", που φιλοδοξούσε να αναστυλώσει το χώρο της κεντροαριστεράς, χρεοκόπησε, έδωσαν πλατιά στήριξη και δημοσιότητα στο "Ποτάμι", σκάρωσαν μάλιστα και δημοσκοπήσεις στη στιγμή που το έβγαλαν τέταρτο κόμμα. Βασικός στόχος τους να δημιουργήσουν αναχώματα ποταμίσια, σε θολά νερά. Όμως φαίνεται πως από τη μια τσέπη τα βγάζουν και στην άλλη τα βάζουν, αφού το "Ποτάμι" φαίνεται να εισπράττει κατά κύριο λόγο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.
Σύντομα θα φανεί αν και το νέο κατασκευασμένο εγχείρημα θα τρέξει ή θα μείνει άνυδρο και θα ξεραθεί, όπως και η πολλά υποσχόμενη στην αρχή "κίνηση των 58".